![]() |
Cytat:
Najpierw było sporo za mało a teraz masz trochę za dużo na dłuższą metę elektrolit odparuje. Wychodzi że masz niestabilny regulator. Jak masz gniazdo zapalniczki to kup sobie taką: https://www.mediaexpert.pl/smartfony...caAovmEALw_wcB i będziesz widział co się dzieje jak pojeździsz. Używam takiej na pokładzie i oprócz wyświetleń regulatora solara mam dodatkowy podgląd w stan akumulatora no i ładowanie przy okazji. Posprawdzaj jeszcze dokładnie styki skoro po zmianie akumulatora i powrocie się zmieniło. Jak nadal będzie huśtawka napięciowa no to zmiana regulatora będzie potrzebna. Jak nie masz gniazda zapalniczki to może być inny np coś w tym rodzaju: https://allegro.pl/oferta/woltomierz...QaAinUEALw_wcB Cytat:
Tam to się dopiero nasłucha ale i też może dostać wszczepienie wirusa xrv , tylko nie dawajcie za dużej igły bo ucieknie :) |
1 Załącznik(ów)
Dzieju----SIE WIE
My pielęgniarki nie z łapanki. Narpierw będziemy mierzyć temperaturę. Szczepionki HRC DO ZOBACZENIA ciał |
:eek::D:hehehe:
W takim stroju bedziesz przyjmował kuracjuszy w Białej? |
Styki czyścić mechanicznie np papierem ściernym kontak sprej to do konserwacji złącza ale najpierw ma sie świecić jak zielony nie jest dobrze
|
Swoją drogą to najlepszy sposób na poznanie motocykla.
Własnoręczny duży serwis. Załóż też woltomierz, żebyś miał kontrolę nad ładowaniem na bieżąco. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
W swoim poprzednim poście wrzuciłem propozycję ładowarki z woltomierzem.
Majo dał znać że miał z tego powodu problemy prądowe, jakie to może niech sam opisze. Ja używam ładowarek baseus już ze dwa lata i nigdy nie było problemu, również i innej bez firmowej i też poprawnie działa. Dlatego trudno powiedzieć czy bezpośrednim powodem u Majo była tylko ładowarka. Podejrzenie jest. Wczoraj testowałem w Afryce i wszystko działa dobrze. Na wolnych mam 13.8-13.9, przy 3tys obr mam 14-14.2, przy większych praktycznie nie wzrasta, dopiero przy stopie dochodzi do 14.4 na chwilę. Czyli wszystko gra. |
Te ładowarki jak rabotają w suchym to nic się nie dzieje ale koledze po paru zamoczeniach zrobiła zwarcie i bezpiecznik musi być odpowiedni zaraz przed nią. Baseus robi przyzwoite ale mi ostatnio padł przewód po paru miesiącach tejże firmy
|
Podwodne to nie są i jak deszcz do środka napada to różnie może być choć z wetkniętym kablem to raczej o to ciężko.
|
Wywaliło mi bezpieczniki przy takim wtyku z zatkniętym kablem. Zawsze coś przeleci. To nie jest super szczelne.
|
A jednak, czyli lepiej w deszczu nie ryzykować.
|
Nie no da się opanować, taśma izolacyjna i działa ja tak mam. Woda nie może iść po kablu do środka
|
albo montaż wejściem w dół.
|
Na deszcz mam w tankbagu power bank 20000 i cały dzień mogę śmigać. Telefon też w tankbagu, a nawiguję i odbieram telefony wodoszczelnym Carpuridem.
|
MrWaski w czasie jazdy motorem nie rozmawiam i nie piszę bo…głuchy i ślepy jestem :D
|
Melon, to po co kabel wystawiasz na deżdż?! :D
|
5 Załącznik(ów)
Dzieki dzieju za info, dziś właśnie dorobiłem gniazdo zapalniczki i miałem zamawiać.
Z rzeczy które zrobiłem to nowy łańcuch, wklejona nowa zębatka ori, nowa zębatka tył, nowy olej 7100 plus filtr, wymieniłem przewód paliwowy kranik-filtr, nowy ślizg łancucha, zestaw naprawczy fps 900 do pompy, nowy płyn chłodniczy, ogarnąłem ramę pod względem korozji ( nie było jej wiele) chociaż i tak pewnie w którąś zime poleci cała rozbiórka i ogarnę ją w całości, dorzuciłem podwyższenia do kiero i gumki do podnóżek. Zostały opony, synchro i myjka, wymiana uszczelki pokrywy zaworów bo się poci. Dziękuje za rady Wiernemu oraz Blackerowi, drugi z chłopaków nawet sie do mnie pofatygował, za co na prawdę jestem wdzieczny. Dorzucę parę zdjęć z wymiany. |
No i dobrze, dołączyłeś do grona tych dzięki którym XRV będzie trwać wiecznie ,
bo to już nie tylko motocykl. Jakiś czas temu zastanawiałem się czy z biegiem czasu w tym pędzie do nowoczesności , kupowania byle kupić bo nowsze i często chińskie .....nie zabraknie tych co cenią zupełnie coś innego niż ci goniący ....jak to mówią za nienudnymi motocyklami. Jak widać można być spokojnym, nie zabraknie :) |
Ostatnia fotka. Lewe ucho do mocowania płyty. Widać że kiedyś odpadło. Zupełnie jak u mnie :D
|
Już przerobiłem też to ucho ( było porzygane a nie pospawane), ale nie robilem zdjęć , ogólnie to jest wszystko wyczyszczone i w pięknym srebrnym kolorze xd :).
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:03. |