![]() |
Cytat:
pozdrawiam trolik |
Jak ja się cieszę, że udało mi się odwiedzić Iran zanim to wszystko się zaczęło. Jak jeszcze było spokojnie a mimo tego i tak raz wojskowy na checkpoincie dość długo maglował.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
warto obejrzeć, władza w Iranie to rzeźnicy młodzieży, która jeszcze próbuje odzyskać godność. Zapewne dopóki nie zmieni się ekipa przy sterach to nie ma szans na bezpieczne zwiedzanie tego kraju.
https://youtu.be/gyt_1E7Gotk?si=1W6ezVhuDwoOierZ |
Cytat:
pozdrawiam trolik |
mdxmd, dzięki za ten materiał... 10 lat temu, kiedy byłem w Iranie wyglądało to zupełnie inaczej, choć już wtedy słyszałem o próbach protestów.
Poruszył mnie też ten materiał Jacka Pałasińskiego, którego uważam, za profesjonalistę dziennikarskiego i myślę, że ma dużo racji. Obalenie reżimu będzie trudne, a po obaleniu nie będzie jednego państwa... |
Cytat:
Wspaniały kraj z dużą ilością wspaniałych uśmiechniętych i pomocnych ludzi. Zastanawiam się po co ktoś zabiera starlinka na moto wyjazd... Czy naprawdę nie potrafimy żyć 20 dni bez Internetu i laptopa ? W dzisiejszych czasach jest prawie pewne, że w wielu państwach każdy telefon czy laptop ... jeśli już dojdzie do zatrzymania turysty... to każdy nośnik danych będzie solidnie przetrzepany .. łącznie z odzyskiwaniem usuniętych danych. Każde konto w gmail,YT, facebook itd będzie przetrzepane. W obecnej sytuacji decydując się na wjazd krajów jak Iran, Rosja trzeba tak działać aby mieć tego elektro szpeju .. jak najmniej. Zastanawiam się czy garmin in-reach nie wzbudzi podejrzeń... władz... bo zawsze można to podpiąć pod sprzęt szpiegowski. Oskarżonym można być o wszytko... Jak mój kolega pokazał na ruskiej granicy nokię 6310i to natychmiast zaczęli mu szukać drugiego telefonu. |
Cytat:
pozdrawiam trolik |
jak to jest z tą żałobą w Iranie, manipulacje w europejskich mediach, w mieście 2mln ludzi, na protestach żałobnych po zabiciu najwyższego przywódcy było ok 150 osób... w styczniu tylko w 2 dni zostało tam zabitych ok 3000 osób protestujących.
https://youtu.be/T6wCNMVD5_s?si=Q_NulbXq3FyOp78C |
1 Załącznik(ów)
Z pewną nieśmiałością nawiążę do głównego wątku - polecam lekturę tej książki, bardzo wiele wyjaśnia w temacie zawiłości polityki bliskowschodniej i destrukcyjnego wpływu Izraela. Wątek irański też się tam pojawia.
Załącznik 149044 |
Cytat:
pozdrawiam trolik |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:38. |