Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Motocykle rodem z UK (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=48236)

muszel72 13.03.2026 09:03

Nie jeżdżę na takie spędy:) W tym czasie wolę po prostu pojeździć zamiast stać w tłumie:)
Dzięki.

CzarnyEZG 13.03.2026 09:25

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 901883)
(...)
Nie zwróciłem uwagi przed zakupem i pewnie bym nie kupił gdybym był bardziej skrupulatny a mniej napalony(...)

Kupowanie motocykla rozumem a nie sercem.
Nie znałem :D

matjas 13.03.2026 10:09

Ja tam nie bardzo ufam angielskiej myśli technicznej. Mam jedno takie cudo z wyspy ale jak zaglądam w niektóre miejsca to włos się jeży co za zjeb to robił.
Mam nadzieję że wdpolczesnie bieliźniana marka prezentuje się lepiej bo przecież aspiruje do premium :) tak słyszałem.

Melon 13.03.2026 17:44

Muszel baw się dobrze :)

FELIX 13.03.2026 18:08

A ja po kupnie Triumpha.....żałuję ,że nie zrobiłem tego wcześniej.
To jaką frajdę daje jazda tym sprzętem jest niewiarygodna.

matjas 13.03.2026 18:15

Wiele osób tak pisze i ciężko się dziwić bo sam pomysł trojcylindrowego moto jest zajebisty. Dziwi mnie że tylko dwie marki w tej chwili mają w swojej ofercie r3 gdzie w zasadzie każdy dłubie jakieś r2 270 chodzące jak Vka :)

Mam do Brytyjczyków pretensje o to że nie potrafią dopiąć swojego mechanicznego pomyślunku do końca i /przynajmniej kiedyś/ jakość była nierówna z totalnie zjebanymi błędami w projektowaniu a potem NAWET na produkcji co już jest naprawdę strzałem w kolano.
Naprawdę mam szczerą nadzieję że obecnie jest inaczej i że te motorki jeżdżą bez niespodzianek i zrobienie takim współczesnym triumphem 100k jest takim samym wyczynem jak w Yamasze cp2, cp3 - czyli żadnym.
Czyli że Johny nie założył odwrotnie podkładek w krzyni biegów ;) na przykład ;)

zimiok 13.03.2026 19:08

1 Załącznik(ów)
Mam i ja. Dużo starszy od Twojego, ale sprawuje się świetnie i chociaż od kilku lat co roku mówią sobie, że zmienię na coś nowszego to żal się rozstawać.
Załącznik 149229

Enjoy!

irekafrica 13.03.2026 19:14

1 Załącznik(ów)
Jeżdżę Triumphem Tigerem 800 xca i przejechałem z nim 22 tyś.km w każdych warunkach i terenach.Nie mogę go bardzo chwalić bo nie mam takiego porównania z innymi motocyklami jak wielu na tym forum. Motocykl wszystko mający,spalanie rewelacja od nawet 3,90 przy emeryckiej jeżdzie ,6,50 autostrada a w terenie nie przekracza 5. Jak dla mnie ma za szybki pierwszy bieg i założyłem zębatkę zdawczą mniejszą o ząb czyli 15 i jest lepiej. Lubię jeździć w terenie ale trzeba tam dojechać najlepiej na kołach i Tiger w mnie w komforcie tam zawozi. Największa wada dla mnie to jego waga choć nie wygląda. Zgadnijcie ile waży dokładnie tak jak na zdjęciu, był na wadze. Pozdrawiam.

matjas 13.03.2026 19:26

Kazałeś zgadywać to zgaduje bez jakiegokolwiek sprawdzania :) 255?
Kto da więcej? :)

Nie kazałeś zgadywać ile jest wachy w zbiorniku więc zakładam 9l.

muszel72 13.03.2026 20:05

Aktualizacja.
Oczywiście kierunki potrafią wyłączać się same ale trzeba to zmienić w ustawieniach;) Dziękuję Irku.
Nie pisałem o kanapie. Moja w ATAS mimo „uturystycznienia” przez Zeta była marnym taboretem przy tej z Tigra.
Quick Shifter - działa tak pięknie jak bym sobie tego życzył.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:22.