Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Malaga -Dakar off - moje wyzwanie (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=48264)

arbo 24.03.2026 09:56

Cytat:

Napisał matjas (Post 903160)
Koleś pisze o swojej wycieczce ale jednak zawsze znajdzie się ta informacja, że być może jednak mógłby inaczej :D

Ty se chyba zawsze musisz dorobić teorię do rzeczywistości. Fazik odpowiedział Chomikowi, a nie mówi Dubelowi, co ma zrobić, a co nie.
I znowu jesteś tym, który rozpiernicza wątek insynuacjami.

Ja, choć z Dubelem raczej nie iskrzy, z przyjemnościę śledzę ten jego wątek, bo włóczyłem się w tych okolicach wieku temu z kobitą i bachorstwem (nie na moto oczywiście, a struclem), więc wracają wspomnienia. Krajobrazy fantastyczne (aczkolwiek z miejscowymi mam najsłabsze wspomnienia, jeśli brać pod uwagę wszystkie dotychczas odwiedzone miejsca przez mnie).

jezyk0 24.03.2026 10:08

Cytat:

Napisał Dubel (Post 903039)

Jak w terenie sprawdza się Carpe Iter Adventure Control?

Danny 24.03.2026 12:46

Dubel, a po tym wpierdolu w piachu, próbowaliście może posiłkować się DMD2 przy poszukiwaniu alternatywnych ścieżek? Tam jest trochę pomocnych opcji. Od zawsze było określanie stopnia trudności (easy-medium-hard) trasy offowej wytyczanej pomiędzy dwoma punktami, niedawno doszło jeszcze kolorowanie szlaku zależnie od rodzaju nawierzchni (zielony - twardo, żółty - szuter, pomarańczowy - mix, czerwony - wpierdol) albo nachylenia. Wszystko oczywiście zależne od jakości danych OSM, ciekaw jestem jak by się sprawdziło na takich zadupiach po których się aktualnie poruszacie.

Foty na wypasie. Dobry trip. Zazdro. Trzymam kciuki żeby tam wszystko działało.

Dubel 24.03.2026 13:48

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Danny (Post 903200)
Dubel, a po tym wpierdolu w piachu, próbowaliście może posiłkować się DMD2 przy poszukiwaniu alternatywnych ścieżek? Tam jest trochę pomocnych opcji. Od zawsze było określanie stopnia trudności (easy-medium-hard) trasy offowej wytyczanej pomiędzy dwoma punktami, niedawno doszło jeszcze kolorowanie szlaku zależnie od rodzaju nawierzchni (zielony - twardo, żółty - szuter, pomarańczowy - mix, czerwony - wpierdol) albo nachylenia. Wszystko oczywiście zależne od jakości danych OSM, ciekaw jestem jak by się sprawdziło na takich zadupiach po których się aktualnie poruszacie.

Foty na wypasie. Dobry trip. Zazdro. Trzymam kciuki żeby tam wszystko działało.

Mam dmd ale to moje pierwsze z nim obcowanie , dzięki za info odnośnie kolorów. Aktualnie Sahara Zachodnia
Załącznik 149454
I nudny przelot w stronę Mauretani ...

CDN

Dubel 24.03.2026 13:50

Cytat:

Napisał jezyk0 (Post 903171)
Jak w terenie sprawdza się Carpe Iter Adventure Control?

Dobrze, jest to mój pierwszy tego typu panel więc nie mam porównania

chomik 24.03.2026 14:00

Dawaj zdjęcia, jak możesz :)

Dubel 25.03.2026 08:59

4 Załącznik(ów)
Załącznik 149468

Załącznik 149469

Załącznik 149470

Załącznik 149471

consigliero 25.03.2026 10:11

1 Załącznik(ów)
Ciekawy sposób na antyreklamę. Ciekawe czy specjalnie tam pojechał aby się wyżalić, na pewno zainwestował w produkcję naklejek, ale jak znam życie to pewnie ma taką drukarnię.

arbo 25.03.2026 10:28

Dubel, mnie to bardziej ten horyzont interesuje niż naklejki.

matjas 25.03.2026 11:04

Cytat:

Napisał consigliero (Post 903317)
ale jak znam życie to pewnie ma taką drukarnię.

w sensie, że TEN TYP? :D :D :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:22.