![]() |
Cytat:
|
Dla mnie każda lokalna kręta górska droga ostatniej kategorii jest tym co lubię. Zaglądnij do starej książki „100 przełęczy alpejskich na motocyklu” mnie kilka tam opisanych zaskoczyło pozytywnie bo nie było tłumów. Jedyna rzecz na którą zwróć uwagę to nie zapierdalanie w małych miasteczkach bo co raz częściej robią akcje ze względu na skargi rezydentów. Jeździ tam sporo Niemców, Austriaków, Szwajcarów i pozwalają sobie na świrowanie za które u siebie trafiliby do pierdla, jak i co raz więcej wypadków z udziałem motocykli/skuterów.
|
A na co uważać w Palermo?
Znajoma tam teraz jest i rozczarowana " syf i malaria" |
Cytat:
Cześć, Byłem z córką na Sycylii/w Palermo na początku maja. Poza tym, że nie do końca czysto na ulicach to na nic nie trzeba było uważać. Raz w sklepie młody ciemnoskóry chłopak zaczepił mnie, żeby mi zwrócić uwagę, że mam plecak rozpięty. To prawda, zepsuł mi się suwak i jednej komory nie zapinam. :dizzy: Polecam. |
:Thumbs_Up: Adagio
Z tej książki 100 przełęczy też się posiłkowałem i wszystkie ww promieniu mam zaplanowane i też nie lubię tłumów gdzie na pewno trafisz na drajwera co nie umie jeździć w górach i może zrobić ci krzywdę. Po ostatnim mandacie jak mnie wyhaczyli z krzaków za prędkość nasze milicjanty jeżdżę dość przepisowo a i nie ten wzrok i słuch co kiedyś jest :D: |
Cytat:
Cytat:
Nam przykładowo po przypłynięciu z Tunezji ukradli motocykl. Nie polecam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
https://www.ildolomiti.it/cronaca/20...ssi-dolomitici takie akcje są praktycznie codziennie. I jeszcze jedna istotna kwestia, nie możesz obsługiwać ręką telefonu w uchwycie na kierownicy motocykla, jeśli tafią zabiorą prawko, tak że pozor.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:24. |