Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wczoraj, 22:14   #1400
Africa Tigg

Africa Tigg's Avatar

Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
Africa Tigg jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 dni 2 godz 58 min 15 s
Domyślnie

Dzięki Brzeszczot za grzeczne wskazanie mi gdzie mam przebywać i co mam pisać. Również co mam zrobić z moim prywatnym majątkiem.
"Doceniam" takie rady.
To powtórzę, poszło dużo starego nienatowskiego kalibru i kupa starego sprzętu, który nadawał się tylko jako dawca części, nowszego również też.
Dużo też dzięki temu zaoszczędziliśmy... a jak?
To Ci powiem i podam tylko jeden mały przykład.
Osobiście musiałem wystrzelać tysiące sztuk amunicji do pistoletu TT , bo po sprawdzeniu magazynów znalazła się jakaś mega partia takiej archaicznej amunicji do pistoletów z muzeum. Utylizacja takiej 1 szt. kosztowała kilka razy więcej niż wartość 1 szt. 9mm, więc organizowano takie mało sensowne strzelania żeby się tylko pozbyć problemu.
Większy kaliber też ma swój resurs i utylizacja droższa od ceny produkcji, więc wysłanie takiego problemu gdzieś w świat nie było najgorszym rozwiązaniem.
Tylko żeby to wiedzieć i mieć szersze patrzenie trzeba siedzieć w temacie i nie kierować się tylko chwytliwymi hasłami z internetu.
Kończąc już, jak mi zaleciłeś, powiem wam, że polska armia skorzystała na tym konflikcie, zaczęła się wymiana sprzętowa i zaczęło się szkolenie chociaż zbliżone do obecnego, realnego pola walki.
Africa Tigg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem