Zapiski bałkańskie 17
Matjas, nie czytaj tego, bo popadniesz w depresję.
Węgry...
To moja druga ojczyzna.
W niemieckim podręczniku do historii "Horizonte"wydawnictwa Westermann, z którego uczą się dzieci (?) w NRD, napaści Niemiec na Polskę i okupacji naszego globusa poświęconych jest dokładnie 11 linijek tekstu.
Zdaniem autorów tej historycznej książki obie strony dopuszczały się okrucieństw, a niemieckie społeczeństwo było zastraszone i uwikłane w system.
Węgry...
To moja druga ojczyzna.
Po raz kolejny zaczyna się na mnie nagonka. I to jest poważna sprawa.
Z największego podróżniczego forum rowerowego na planecie PL wyleciałem za poglądy polityczne. Ludzie, którzy się tam nie logowali, w sumie nie wiedzieli dlaczego.
Ot, po prostu człowiek zniknął.
Nie będzie odszczepieniec pluł nam w twarz.
I tu kopie pode mną... arbo. To zawodowiec. Nie ci amatorzy jak pseudo django czy Matjas. Obaj chłopcy do rany przyłóż. Akurat nie moich. Przez tego pierwszego chciałem kiedyś kupić rower, zostałem manipulantem.
Tego drugiego poznałem kiedyś na mojej imprezie. Ją tą imprezę opiszę po mażenadzie o ile zdążę.
Poznacie z tej relacji Matjasa jakiego ja poznałem. To było bodaj 15 lat temu.
Na razie nieważne.
Tak, poczułem się urażony epitetami jakimi okrasił mnie arbo. Że pizdeczka, że tchórz - ja w sensie.
To dziwne... ja tu prezentuję poglądy i swoje stanowisko otwarcie. Nawet z ryja. Przy odrobinie zlej woli łatwo mnie wytropić w internatach. Z imienia i nazwiska. Nawet się linkowalem...
A tu tadeusz juda d... (de jak dupa) ukrywa się pod pseudonimem (kolejnym) i dzielny jest tylko w zamkniętych dla ogółu wątkach. Jego jeszcze łatwiej wytropić w sieci z imienia i nazwiska.
Skradziono mu w pytę zdjęć podobno. A ja mam kalendarz pana d... jak dupa nawet.
czego sie pan tadeusz wstydzi? to jego czcionka. tak sie wyroznial. nawet "polak" pisal z malej litery.
Taki styl. Wszyscy z małej bez wyjątku. Ciebie będzie pouczał z "polskiego".
Widz, rydz, wic itd.
To tadeusz juda de kopie pode mną dołek. Tchórz i złodziej, który kradnie czyjeś pomysły i przedstawia je jako swoje.
Węgry...
To moja druga ojczyzna.