Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 08:31   #68
Babel

Babel's Avatar

Motocykl: Pomarańczowy
Babel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 18 godz 21 min 51 s
Domyślnie

Przeszło 2 lata mam 890 ADV R właśnie z 2021 i nie doświadczyłem problemów a jeździ jak żaden inny motocykl na rynku zarówno w terenie jak i po asfalcie.
Cioram to po krzakach, ale i tez po zmianie opon na szosowe oblecieliśmy Alpy w zeszłym roku
Wałki sprawdzane przy 17 tys km - wymagana była korekta luzu zaworowego ssących a poza tym wszystko OK.
Jedynie wywaliło mi czujnik ciśnienia oleju ale to z mojej winy bo źle założyłem DirtTricksa
Olej trzeba zmieniać często ( fabryka mówi o 15 tys km ) - ja najwięcej chyba zrobiłem 4 tys km bez wymiany oleju.
Piszą że rozsądnie max 5 tys km.
I zawory to co 15 tys km nie jak manual mówi co 30 tys.km
Dbanie o filtr powietrza - najlepiej papier z prefiltrem
Wspomniany system bezdętkowy - po 3 latach musiałem wymienić owijkę na przedzie a poza tym trzyma ciśnienie całą zimę w nieogrzewanym garażu.
Dla mnie to była jedyna opcja ADV przy moim wzroście ( chciałem T7 ale to nie dla mnie), i wg mnie jest genialna konstrukcja jak pisał Łukasz.
Nie napisałeś czy S czy R - ale coś mi sie wydaje że wiem o który motocykl chodzi ( Twoje okolice i przebieg coś sugerują ) i jak to ten co myślę to sam miałem chęć na niego
Babel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem