|
|
#461 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 1 dzień 8 godz 10 min 14 s
|
Dudziarz?
W Konopielce jest epizod z Wędrowcem. To jest właśnie on. On nie mówi o doskonaleniu narzędzi On mówi o tym, w jaki sposób ty możesz stać się lepszym. Żyjemy w ciągłej polaryzacji. Napuszczania jednych na drugich. W onetach i im podobnych, które z tego żyją. W końcu kiedy nic się nie dzieje... To brak żywiciela. Na wsi miałem sen. Sztab pisowczyków siedzi w bunkrze i dzieli kamieni kupę. Oni w bunkrze dzielą coś czego już nie ma. Nie ma już nic... Ale nade mną w końcu kawałek niebieskiego nieba. Taka dziura w niebie tylko bociana nie ma.
|
|
|
#462 |
![]() |
Bocian ten z Seksmisji ?
|
|
|
#463 |
|
Taa jest!
![]() Trochę ciężkie lądowanie po prawie trzech tygodniach równoległego bytu. Na drogę dostałem od sąsiadów: litr bimbru, kilogram żółtego sera, 30 jaj. W niedzielę musiałem odmówić kolacji ![]() W moim dachowych przypadkach pomagało mi trzech sąsiadów. Na początku i finale. Formalnie nie byłem nastawiony na tak długi pobyt. Temat z łyżki ładowarki lub koparki (poza dźwiganiem i wzmacnianiem złamanych krokwi) na jeden dzień mając pod ręką rzeczoną (lub dwa krótkie) ale... dłubałem sobie po kilka godzin dziennie: góra/dół po drabinie, po krokwiach - zbierając doświadczenie. Dzisiaj w mojej wiejskiej okolicy leje. W Gdańsku świeci słońce. Nadrabiam zaległości, czeka mnie sporo pracy do końca roku. Poza pracą mam cel. Nauczanie indywidualne. Kurs ciesielski z przewodnikiem dla cieśli wydanym w XIXw. Dodatkowa praca własna. Przede mną budowa modelu stodoły w skali 1:10 jako pracy dyplomowej ![]() Mszenie polecam tu: Słomą, i taki wariant dla mnie się podoba. W zasadzie czeka mnie (prawie) dokładnie to, co autora kanału i daje sobie na to trzy/cztery lata. Wg jego (autora) doskonałego scenariusza/instruktażu. W czasie między mój model stodoły się zmaterializuje w realu. W zasadzie mógłbym ... edycja ...Dlatego wiejski dom jest dla mnie swego rodzaju odskocznią. Inny świat. Mimo seniorskiego wieku chciałbym tam udowodnić moją przydatność "do życia". Chce mi się jeszcze żyć. Normalnie, po prostu. Stoję przed jednym z sąsiadów w roboczych ciuchach. Żegnamy się na drogę do domu. - Tak jedziesz? Patrzy na moje robocze obuwie. Tak przyjechałem. Miałem być do pierwszego piątku. Zaliczyłem trzy. Kilka dni wcześniej wpadł na 5 minut jeden z podlaskich Druhów. - Czuję się jak na wyprawie w dalekie pizdu. Potrzebuję wodę do picia i higieny. To mi w zupełności wystarczy. I do tego można jeszcze napalić w piecu... P.S. Dla aadamusa przygotuję "drzewniany" raport z "zamkniętej" żywicy. Może jeszcze dzisiaj, bo potem nie będzie czasu. ![]() Już spakowany... Jeszcze rzut okiem na włości po... ![]() ...drugiej stronie brukowanej drogi. Miałem przyciąć stare antonówki po prawej stronie. Zapomniałem. W lutym nie zapomnę. Po wspomnianym orzechu (4 pędy na cztery strony świata) posadzę jeszcze kilka innych drzew.
Jam nie Babinicz... Ostatnio edytowane przez El Czariusz : Wczoraj o 20:25 |
|
|
|
|
|
#464 |
|
Był nie tylko bimber, ser i jajka.
Była jeszcze bombka świąteczna w prezencie. Autorska całkowicie. Piękna..
|
|
|
#465 |
|
Przerwa.
Jam nie Babinicz... Ostatnio edytowane przez El Czariusz : Dzisiaj o 14:10 |
|