Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Dział Producentów i Dostawców

Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.07.2010, 09:50   #11
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 12 godz 12 min 43 s
Domyślnie

ja nie mam RDo7A ale... wiem jak to rozkminić
patrząc od d..y strony po pod prawym boczkiem masz w takim półprzezroczystym kondoniku wiązkę el. kierunków i oświetlenia tyłu. rozepnij jedyną tam trzypinową białą kostkę, włącz pozycję, włącz motooilera przełącznikiem w prawo lub w lewo /nie ma znaczenia/ i ujmij w swe szlachetne dłonie pianisty przewody biały i zielony odpowiednio odizolowane. teraz włóż zielony lub biały do środkowej dziurki w kostce po stronie motocykla /nie lampy! / a białym pomacaj po dwóch skrajnych dziurkach.
szukaj odpowiedniej kombinacji /masz 9 / tak długo aż zapali się zielona dioda na motooilerze. wtedy wiesz już, który kabel jest + i tam zostawiasz biały.
zielony w tym układzie dajesz do masy i masz urządzenie działające. popodpinaj tylko wszystko jak Bóg przykazał.
motooiler jest zabezpieczony na kilka sposobów przed domorosłymi elektronikami więc kombinowanie z przewodami zielonym i białym w poszukiwaniu prądu nic mu złego nie uczyni.
brązowy i zółty są do zaworu i w procesie zasilania udziału nie biorą ale to wszystko napisałem w instrukcji. ich polaryzacja na zaworze nie ma najmniejszego znaczenia.
IS THAT CLEAR?!?!?!?
zdrówka
matjas

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania