Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 05.09.2018, 11:46   #27
Nynek

Nynek's Avatar

Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Nynek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 4 godz 39 min 8 s
Domyślnie

Na pewno system policyjny jest powiązany z systemem pograniczników.
Z tego co pamiętam ostatnia budka podczas wyjazdu służy tylko i wyłącznie do sprawdzenia tablic rej. w systemie. Pogranicznik wpisuje nr w system i chwile czeka jak się zapali na zielono to jest ok, a jak na czerwono to nie wiem co dalej.
Ja w 2014 dostałem mandat za prędkość i w tym samym dniu nie płacąc wyjechałem z Turcji sądząc, że policjanci nie zdążą wprowadzić do systemu.
Co do autostrad to kilkukrotnie wpakowaliśmy się na płatne odcinki. Przejeżdżając przez bramki zaczynała wyć syrena i foty leciały plus info na wyświetlaczu z cyframi ( prawdopodobnie wysokość kary) i ten system chyba nie robi zdjęć z tyłu motocyklom. Bo nie było problemów na granicy, a chyba 4 razy nam cykneło. Miejscowi mówili, że jak nas nie złapali od razu to nie będzie problemu.
Jest na to patent stosowany przez lokalnych motocyklistów i skuterowców wystarczy się trzymać moto bardzo blisko samochodu poprzedzającego i system nie wykrywa motocykla. Patent stosowany często podczas przejeżdżania przez most nad Bosforem.
Nynek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania