|
|
|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
I szybka paruje i później g... widać
Przerabiałem i w AT skończyło się na zapinaniu palmtoka na podszybiu (w miejsce tripa). Prawie na niego woda nie leciała i było spoko
|
|
|
#3 |
|
Administrator
![]() |
Czyli nawet do normalnej jazdy np w deszczu , nie po offie , też nie działa całkiem dobrze?
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.03.2011 o 11:29 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Miasto: Bielsko-Biała/Kraków
Motocykl: Transalp XL600V
Galeria: Zdjęcia
Online: 6 dni 10 godz 17 min 25 s
|
u mnie nic nie parowało i w deszczu spełniał swoją funkcje.
fakt jechałem z nią nie dłużej niż 2h w deszczu może dlatego tego zaobserwowałem. Ostatnio edytowane przez sepcio : 19.03.2011 o 09:20 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
W czasie normalnej jazdy, teraz ten pokrowiec leży i się kurzy (tylko uchwyt wykorzystuje).
|
|
|
#6 |
|
orange crush
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: XL600V
Przebieg: ogromny
Online: 2 tygodni 1 dzień 28 min 32 s
|
Musze sie przyznać do pewnej niedoskonałości metody którą zastosowałem do uszczelnienia Mio. Tydzień po wodowaniu w dzbanku urządzenie zamiast wyświetlać co powinno pokazało szary ekran z przebłyskującymi jasnymi pionowymi paskami, raz na jakiś czas pokazał się na ułamek sekundy prawie normalny obraz, wniosek jeden - zawarcie na taśmie podłączeniowej ekranu. Śrubokręt w łapy, szybka reanimacja i diagnoza potwierdzona, w środku sporo wilgoci.
- przyczyna: woda dostała się pod nierówno położonym silikonem na włączniku. Zakładałem że sprężynująca blaszka na tyle mocno dociśnie przesuwany włącznik z warstwą uszczelnienia, że woda nie przedostanie sie tamtędy - założenie było błędne. Po 2 godzinach na kaloryferze objawy ustały, dokupiłem kolejną porcje silikonu i tym razem nałożyłem go tak aby oddzielić włącznik od reszty elektroniki 'ścianką' z obu stron płytki drukowanej. DSCF9254.JPG DSCF9256.JPG Test w dzbanku wkrótce
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 34 s
|
Przykręć ją wiesz do czego i zacznij testy praktyczne. Dzbanek to nie wszystko. I chyba nie często będzie cała pod wodą.
|
|
|
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: LC4 ADV Puzle Edition ale nie wiele brakuje ;P
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 54 s
|
No to mnie nie zniechęciłeś
Będę toto demontował praktycznie codziennie więc się nie stresuję... Ponawiam pytanie.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: LC4 ADV Puzle Edition ale nie wiele brakuje ;P
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 54 s
|
Ja niestety mam wrażenie że szyba w RD03 jest trochę wyluzowana i żyje swoim życiem przez to mam mieszane uczucia doklejając do niej gps. Co nie znaczy że tak nie robiłem...
Swoją drogą ma ktoś patent na to? Jakieś wzmocnienie od stelaża tak jak w siódemkach?
|
|
|
|
![]() |
|
|