|
|
|
|
#1 |
![]() |
Jeszcze wieża. Prawdziwy adv musi ją mieć 😉
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: Pomarańczowy
Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 dni 13 godz 41 min 16 s
|
A tu taka ciekawostka:
https://www.advrider.com/f/threads/k...#post-45008515 |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 16 godz 22 min 37 s
|
https://www.nomad-adv.com/stor...th_..._capacity.html
Kolega ma trochę inne rozwiązanie. Wymienia olej tak jak w książce ale na zimę zapina gąsienice do tyłu a to mocno obciąża silnik. Dla mnie idealne adv. Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 5 dni 4 godz 23 min 30 s
|
@hall myślałem że exc i fe501 mają identyczne silniki i oprócz kołyski tylnego zawiasu i carbonowego zadupka są bliźniacze. Jaki masz tam wysprzeglik i pompę sprzęgła?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2015
Motocykl: Husky 701, CRF 250L Rally, 1200GS LC Rallye
Przebieg: XX000
Online: 6 dni 2 godz 55 min 35 s
|
Cytat:
501 ma za to kumpel i w zasadzie to takie same motocykle, najwazniejsze roznice wymieniles, poza tym to plastiki i inne nie wplywajace na jazde elementy. Odp na pytanie - w ktm siedzi brembo.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Nowy Targ
Motocykl: Ready to Race & AT
Online: 2 miesiące 2 dni 22 godz 32 min 10 s
|
Parę lat temu miałem 690 tke i do 500tki to kloc, nie wrócę więcej. Tam gdzie 690 ledwo się wdrapywała, tam 500tka na pół gwizdka jedzie, w japokach.. Na asfalcie było trochę odwrotnie, zresztą oba motocykle nie lubią specjalnie asfaltu...
Matjas.. czasu Panie na jazdę życz raczej bo ciągle deficyt w tej materii zauważam u siebie. Zdrówka!
|
|
|
|
#7 |
![]() |
ja zupełnie serio gonię przebieg CRF na rowerze...
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Ålesund, N
Przebieg: Rosnacy
Online: 1 tydzień 3 dni 23 godz 37 min 29 s
|
Odkopuje bo mam glupie mysli by nabyc EXC 500 six days 2019r. z mysla uzytkowania jako ADV (juz jest wieza
i ''duzy'' 15L zbiornik), ma nakulane niecale 200h. Chce wyskoczyc do Marocco i moze dokulac sie do Dakaru .... Czy exc na taki wyjazd to dobry pomysl Jak rozwiazac kwestie bagazu?
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Nowsze exc, chyba po 2017 miały plastikowy zadupek, wcześniej był aluminiowy. Bagaż w sakwach bocznych to nie problem chociaż za dużo nie napakujesz. Trzeba mieć kilka filtrów oleju i powietrza na wymianę.
|
|
|
#10 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Online: 1 tydzień 2 dni 17 min 27 s
|
Dubel , nic lepszego nie znajdziesz na piach Maroka , podjazdy , jak się zakopiesz to sam dasz radę wytargać ! Te sprzęty są dla wymagających raiderow , bo po płaskim i asfalcie to nuda , ale pustynie , lasy , góry ⌠bajka sprzęt !
|