![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1391 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 2 godz 8 min 36 s
|
![]() Cytat:
Pomoc militarna: ok. 14 mld zł: - 350 czołgów - 14 MiG-29 - 12 Mi-24 - 359 transporterów - setki dronów kamikaze - dziesiątki dronów rozpoznania - 100 mln sztuk amunicji - ponad 25’000 zestawów Starlink + to my płacimy za nie abonament. Wsparcie logistyczne: - 9'000 ciężarówek, - 10'000 wagonów, - miasteczka kontenerowe wybudowane na Ukrainie przez polskie firmy dla 10K ludzi - tysiące generatorów prądu Samo utrzymanie uchodźców: - 4,9 mld zł w 2022 r. - 2,5 mld zł w 2023 r. Koszty ochrony zdrowia: 4,5 mld zł dla 1,3 mln ludzi - 1,1 mln wizyt na poziomie pierwszego kontaktu - 0,5 mln w ambulatoriach - 0,5 mln w szpitalach - 7'000 - ukraińskich pacjentów na onkologii.pomoc z kieszeni obywateli Polski: ok. 10 mld zł – darowizny, zakwaterowanie, wyżywienie. Do połowy 2024 roku z programu współfinansowanego przez państwo, obejmującego zakwaterowanie i wyżywienie, skorzystało ponad 2 mln Ukraińców Blisko 60% Polaków podarowało dary. 53% wsparło Ukraińców finansowo. 7% przyjęło ich do własnych domów. Ilu Ukraińców w ogóle pracuje? - 778K opłacało składki na ZUS Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
|
![]()
Ile w sumie wydaliśmy na Ukrainę i Ukraińców - ponad 45 MILIARDÓW DOLARÓW! To blisko 10 RAZY WIĘCEJ, niż ten lichy przyrost PKB wynikający z ich pracy...1
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 6 dni 11 godz 3 min 40 s
|
![]()
To są tylko oficjalne dane.
Wydaliśmy dużo więcej. Ja nie chcę komentować danych zimioka (choć to mimo woli robię), bo ja już nie mam do tego zdrowia. Ja mówię DOŚĆ.
![]() |
#1394 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 2 godz 58 min 15 s
|
![]()
To tylko wam tak tutaj dorzucę, bo wiem - duża część tego wojskowego sprzętu, to już demobil i stała na placach lub magazynach, bo wiekowo już była dawno pełnoletnia, remonty generowały mega koszty, a z dostępem do części zamiennych też "mieliśmy problem" z rosji. Amunicji też wysłaliśmy sporo, ale w dużej mierze tych kalibrów jeszcze z czasów układu warszawskiego.
Nowszego sprzętu również... ale jak czytałem tutaj wasze wynurzenia o dobrowolnym przeszkoleniu wojskowym i obronie naszego kraju, to jednak wolę, żeby ktoś inny walczył z ruskimi zamiast Polaków. Tylko tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
![]() |
![]()
Ale to nie są moje dane. To są dane z oficjalnej strony prezydneta:
https://www.prezydent.pl/kancelaria/...iny-plen,93620 Można oczywiście z nimi dyskutować, ale warto to mieć jakoś udokumentowane, a nie na zasadzie, bo mnie się zdaje, a w sumie to jestem już zmęczony. Odnośnie liczby pracujących to w lipcu liczba pracowników z Ukrainy objętych ubezpieczeniem ZUS wzrosła niemal o 7 tys. zbliżając się do 825 tysięcy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
![]() |
![]() ![]()
![]() |
#1398 |
![]() |
![]()
Byłbym zapomniał. Wskaż proszę jeden przepis prawny, który przewiduje takie benefity. Konkretny akt prawny i konkretny artykuł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 6 dni 11 godz 3 min 40 s
|
![]()
Sądzę, że nie muszę przytaczać nic poza to, co oferuje kodeks pracy.
W kodeksie pracy nie znajdziesz świadczenia 800+ np. Nie znajdziesz darmowej opieki zdrowotnej i całego szeregu innych świadczeń. Nie rozumiem zasadniczo celu, w jakim zadałeś pytanie, przywołując chwilowy zanik własnej pamięci? Podkreślę: zero tego rodzaju świadczeń tylko to, co wynika z kodeksu pracy.
![]() |
#1400 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 2 godz 58 min 15 s
|
![]()
Dzięki Brzeszczot za grzeczne wskazanie mi gdzie mam przebywać i co mam pisać. Również co mam zrobić z moim prywatnym majątkiem.
"Doceniam" takie rady. To powtórzę, poszło dużo starego nienatowskiego kalibru i kupa starego sprzętu, który nadawał się tylko jako dawca części, nowszego również też. Dużo też dzięki temu zaoszczędziliśmy... a jak? To Ci powiem i podam tylko jeden mały przykład. Osobiście musiałem wystrzelać tysiące sztuk amunicji do pistoletu TT , bo po sprawdzeniu magazynów znalazła się jakaś mega partia takiej archaicznej amunicji do pistoletów z muzeum. Utylizacja takiej 1 szt. kosztowała kilka razy więcej niż wartość 1 szt. 9mm, więc organizowano takie mało sensowne strzelania żeby się tylko pozbyć problemu. Większy kaliber też ma swój resurs i utylizacja droższa od ceny produkcji, więc wysłanie takiego problemu gdzieś w świat nie było najgorszym rozwiązaniem. Tylko żeby to wiedzieć i mieć szersze patrzenie trzeba siedzieć w temacie i nie kierować się tylko chwytliwymi hasłami z internetu. Kończąc już, jak mi zaleciłeś, powiem wam, że polska armia skorzystała na tym konflikcie, zaczęła się wymiana sprzętowa i zaczęło się szkolenie chociaż zbliżone do obecnego, realnego pola walki. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
4 slot Huta Pieniacka | piotrekk | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 20.09.2013 19:44 |
Huta Pieniacka | Barył | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 04.08.2011 09:53 |
I Kaszubski Zlot Motocyklowy - 14.08.09r. | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 17.08.2009 13:13 |
IX Ogólnopolski Zlot Motocyklowy | JuIo | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.07.2009 23:13 |
Zlot Motocyklowy Niechorze 24-26.07.09 | vostock | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 23.07.2009 12:06 |