|
|
#481 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: strucel
Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 56 min 47 s
|
Oda do El Woda:
Hehehe, masz enpede. |
|
|
|
|
|
#482 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 1 dzień 11 godz 12 min 28 s
|
Jo!
I muszę z tym żyć. W ramach enpede dodam, że otrzymałem w tym zakresie kilka nagród. Najwięcej satysfakcji sprawiała mi jednak spontaniczna korespondencja jakiej doświadczałem z eteru. Kiedy to ludziska pytali po prostu o szczegóły moich wycieczek. Oczywista wtedy, kiedy były one f-cznym wyzwaniem. Tak jak ja pytałem o szczegóły w 2006-tym Sambora i Reja. Nie chodzi o Kolosy. Te były tylko przypadkiem. Na Grąbczewskim mi zależało. Teraz moją wyrypą jest podwórko i tak już zostanie. Strażnikowi Domowemu wysokich gór nie pokażę. Nie pokażę jej tej pustki, która wysokim górom towarzyszy. Banalna przyczyną. Aklimatyzacja. Jeszcze Ci moje enpede podoskwiera. Obiecuję.
|
|
|
#483 |
|
No to autofraszka na arboraszka:
Nic mi nie doskwiera. Co najwyżej autoszydera.
|
|
|
|
|
|
#484 |
|
Operujesz czasem teraźniejszym a ja przyszłym. Nie wiesz, co będzie jutro ale swoim czasie tego jutra doświadczysz.
|
|
|
#485 |
|
Co będzie jutro wie tylko Bóg. Jednakowoż El to kanaanejskie imię boga (-> Elohim), więc wydaje się, że wspomniane enpede to nie tylko żarty...
Przy okazji - polecam wykłady dr Marcina Majewskiego, biblistę. Są również on-line: majewskimarcin.pl |
|
|
|
|
|
#486 |
|
Przy okazji, to polecam czytać ze zrozumieniem.
Wyglądasz na jeszcze mądrzejszego ode mnie, skoro wiesz, co Bóg wie. Ja wiem, co ja zrobię jutro. Jutro pojadę do roboty jak dziś. A Ty będziesz doświadczał złotych myśli Narcyza. Będziesz
|
|
|
#487 |
|
O tyle wiem, co wie Bóg, o ile rozumiem, co znaczy "Jestem, który jestem". Czas (w tym przyszłość jako potencjalna - dla nas - jego forma) jest dziełem Boga. Ergo jest podrzędny w stosunku do Niego.
Bóg oczywiście "zdefiniowany" jako absolut, a nie jakaś-tam-mitologia. A czy "będziesz"? Niekoniecznie, jutro mogę nie (prze)czytać Twoich postów. |
|
|
|
|
|
#488 |
|
Tymczasem siedzę w leżaju i odpoczywam.