|
|
|
|
#1 |
![]() |
Fazik od dawna pisze co się dzieje u gebelsów ale mało kto w to wierzy. Proletariusze kołchozu albo są głupi albo siedzą w kieszeniach chinoli bo tak im pięknie idzie cięcie drzewa na którym wszyscy siedzimy.
|
|
|
#2 | |
![]() |
Cytat:
"Wiadomości o mojej śmierci były mocno przesadzone". Wynik operacyjny (EBIT) Porsche AG za poszczególne lata: 2021 - 5,3 mld 2022 - 6,8 mld € 2023 - 7,3 mld € 2024 - 5,6 mld € 2025 - 0,04 mld € (40 mln €) Zysk netto 2021 - 4,0 mld € 2022 - 4,7 mld € 2023 - 5,1 mld € 2024 - 4,0 mld € 2025 - strata netto – szacowana na ponad 900 mln € Sprowadzanie wszelkich niepowodzeń czy braku sukcesów do urzędników z Brukseli jest na poziomie melona, który wszędzie widzi komunę, kołchoz i jeszcze do niedawna covid i szczepienia. No bo powiedz mi jaka jest ich zasługa (urzędników z Brukseli)w "polityce" celnej pomarańczowego lub w znacznym spadku popytu na rynku chińskim? PS. Wcześniej pisałeś o konieczności uregulowania zasad udzielania gwarancji. Retorycznie zapytam, kto miałby to zrobić? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Zapomniałem wspomnieć o pożytecznych idiotach ale zimiok mi przypomniał
|
|
|
#4 | |
|
Wylizał się
![]() |
Cytat:
Wiem, że u nas to samo wprowadzą w grudniu tego roku. I chyba nas to samo czeka. W radio nam mówią, że to urzędnicy europejscy nam kazali podnieść te opłaty. Zimiok, przepraszam za zdanie wyrwane z kontekstu. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 dzień 9 godz 58 min 51 s
|
Szynszyll nie napinaj się
Może nie zauważasz ale cały świat uzależnił się od dostaw z Chin Bez dostaw półproduktów, części głupich śrubek i gwoździ przemysł EU i USA leży i kwiczy ."a ja jak w 2004 zaczalem jezdzic do niemiec to moj wspolnik mowi: - auto musi byc niemieckie" --to też się zmieniło Dziś wielu Niemców widzi że MB ,Audi ,BMW to taki sam szrot jak DACIA więc po co przepłacać w czołówce sprzedaży Skoda KIA DACIA |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
Online: 1 tydzień 5 dni 16 godz 59 min 15 s
|
A ja podrzucę kamyczek w temacie historycznych dokonań Chińczyków, bo nikt chyba wcześniej nie wspomniał...
Z VI w. p.n.e. "Sztuka wojny" autorstwa Sun Zi (tak mam w drukowanej wersji, jest kilka innych pisowni nazwiska Autora) . Pewne stwierdzenia można odnieść do ich "polityki biznesowej / technicznej". 2500+ lat... https://pl.wikipedia.org/wiki/Sztuka_wojenna_Sun_Zi https://www.lazarski.pl/fileadmin/us...tuka_wojny.pdf "Wojny wygrywa się dzięki szpiegom" - to tak z pamięci, ale w kontekście... Miłej lektury... A moto z Chin osobiście bym nie kupił (mam moto z Indii, ale to (mała) Honda) - wszystkie części dostępne, tylko te ceny
|
|
|
#7 |
![]() |
Albo tanie albo dostępne :-) Zazwyczaj jeśli stare części są dostępne to zaczynaja6byc drogie.
Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Online: 2 miesiące 1 dzień 10 godz 29 min 26 s
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wylizał się
![]() |
W grudniu '23 Niemcy prawie dwukrotnie podnieśli opłaty drogowe.
Kasę z podatku chcieli przeznaczyć na rozbudowę kolei. Doprowadziło do mocnych podwyżek produktów dla klientów indywidualnych, stagnacji na rynku. Zbyt mocno przykręcili śrubę. Urzędnicy. Ale po tym widzę też jakieś małe plusy w mojej firmie. Mianowicie już nie jeździmy tak dużo na pusto. Generalnie dużo mniej jeździmy. Minusy-Firma przestała sie rozwijać. Niemców w warsztacie zastąpili Polacy. Kierowcy nowi nie chcą za takie pieniądze przychodzić. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 2 tygodni 4 dni 19 godz 21 min 17 s
|
Zimiok , porsze i inni błagają o zniesienie zakazu pojazdów spalinowych do 2035. Ten zakaz wymyśliła Unia. Porsze złamało sobie kark o samochód EV. Sami to potwierdzili
Udowodnij, że ten zakaz nie wprowadziła komuna brukselska
|
![]() |
|
|