|
|
|||||||
| Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Dubiecko
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 6 dni 15 godz 58 min 42 s
|
Czy ma ktoś info jak traktowane są osoby zaszczepione (dwie dawki) chodzi mi o Włochy
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Dubiecko
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 6 dni 15 godz 58 min 42 s
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
W niemieckim ADAC jest artykul, ze do Wloch nadal potrzebne negatywne testy.
https://www.adac.de/news/corona-impfung-reise-urlaub/
|
|
|
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2019
Miasto: Poznań
Motocykl: CRF1100L DCT '23
Online: 1 dzień 20 godz 30 min 2 s
|
Cytat:
oraz przeciwnik eksperymentów medycznych, dołączam do Twoich dylematów, tym bardziej, że też planuję wypad do A i chciałbym zahaczyć o IT. Poczytałem trochę wytycznych na oficjalnych stronach dot. Austrii i przyjąłem następującą strategię: przed przyjazdem do A trzeba się zarejestrować na ich oficjalnej stronie, gdzie ilość danych identyfikujących mnie trochę poraziła, ale..... jest furtka zamiast wypełnienia tej rejestracji można pobrać stąd formularz i można go mieć ze sobą na czas pobytu w A. Trzeba go wypełnić i masz w nim różne opcje opisujące Twoją sytuację. Ja jadę na 5 dni więc drukuje sobie 4 kopie i codziennie jeżdzę z nową, w której wpiszę jako datę wjazdu do A datę z dnia obecnego lub poprzedniego oraz zaznaczę: brak testu/szczepienia-zobowiązanie do wykonania w ciągu 24h testu antygenowego lub pcr. W przypadku kontroli mówię, że właśnie wjechałem dziś lub wczoraj i zmierzam ku miastu, w którym wykonam test. Przy okazji testy są u nich bezpłatne i można je wykonać w ciągu godziny. Ja nie zamierzam się testować, stąd lekkie obawy przed znalezieniem noclegu, bo podobno hotelarze o to pytają, ale celuję raczej w małe prywatne pensjonaty więc myślę, że to przejdzie Aha i wybieram jakieś zaściankowe przejście graniczne na wlocie do A, nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że na takich bedzie większa szansa na przejazd bez żadnej kontroli.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 34 s
|
Czaras - dobrze kombinujesz
![]() Strony rządowe czy oficjalne to jedno, a rzeczywistość i życie to drugie... Z tego, co wiem to ludziki ode mnie z pracy ostatni długi weekend latali motkami po Austrii. To znaczy taki mieli plan. Nie znam szczegółów. Dodatkowo - jeśli chodzi o de na moto to zalecam ostrożność, bo ostatnio jest mnóstwo pokazowych, lotnych kontroli zwłaszcza motocyklistów, podczas których szukają dziury i niedopuszczonych elementów (części) motocykla
|
|
|
|
#6 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
Online: 1 tydzień 6 dni 22 godz 33 min 49 s
|
Ma ktoś info jak z noclegami na Węgrzech ?
|
|
|
|
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: KrK
Motocykl: CRF1100
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 6 godz 51 min 56 s
|
Spałem dwie noce w tranzycie w ten weekend. Pierwszy nocleg ogarnął mi sąsiad Węgier, drugi z bookinga. Nie było problemów.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#8 |
![]() |
Festiwale pol-and rock i rock na bagnie tylko dla zaszczepionych, ciekawe czasy się zaczynają.
|
|
|
#9 |
|
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
Nie widzę w tym nic dziwnego. Przy obecnych przepisach albo robi się gówno nie festiwal na 250 ludków albo porządny dla 20000. Co wolisz? To jak z lataniem. Nie chcesz się szczepić ani robić testów to nie latasz. Proste jak cep.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Doruchów
Motocykl: Była CRF1000L, jest KTM 1290 SAS
Online: 5 dni 14 godz 35 min 10 s
|
Cytat:
Zastanawiacie się dlaczego gdzie się nie pojedzie generalnie Polacy są nielubiani..... |
|
|
|
|
![]() |
|
|