|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
|
Motocykl: ATAS 2024 DCT
Online: 2 godz 29 min 35 s
|
Witam wszystkich, rozładowałem do końca (stał 2m bez jeżdżenia) aku w ATAS 1100L DCT z 2024. Czy ktoś poradzi czy i gdzie można go pobudzić (pewnie BMS się rozładował) - bo ładowarka automatyczna nie podejmuje działania.
Ewentualnie gdzie można kupić nowy w rozsądnych pieniądzach. Paweł PS. Poprzednio miałem Varadero XL 1000 z kwasowym aku i te wytrzymywały i 7 lat, a tu nowy i padł totalnie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wylizał się
![]() |
Wymontuj, zanieś do ciepłego. Podłącz normalny aku ( plus do plusa, minus do minusa) i wtedy podłącz ładowarkę.
Niektóre ładowarki potrzebują "sygnału życia" z martego aku ![]() Może ruszy... |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Jakie ma napięcie ?
CTEK MXS 5.0 chwali się że min napięcie aku, które rozpoznaje to 2V, choć tam nie ma trybu dla LiFePo, ale pewnie mógłby pomóc. Drugi pomysł podłącz power bank ze starterem, niech odpali pochodzi chwile, wtedy ładowarka powinna go wykryć ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
Online: 1 tydzień 3 dni 23 godz 14 min 48 s
|
Mimo tego ze nie ma LiFePo mozna je ladowac bez problemow na programie AMG
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2020
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100
Online: 2 tygodni 6 dni 13 godz 16 min 54 s
|
Przy rozładowaniu do końca bms nie puszcza. Podłącz pod zasilacz lub po drugie akumulator jak ktoś wyżej pisał. Pobudzisz bms i ładowarka powinna już widzieć akumulator.
Wysłane z mojego Pixel 8a przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 14 godz 31 min 4 s
|
Dobrze że napisałeś tego posta. Idę podłączyć akumulator, aby był gotowy do jazdy jak będzie potrzeba.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Mój akumulator naładowany pod pierzyną w ciepłej chacie siedzi i czeka na sezon.
|
|
|
#8 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 14 godz 31 min 4 s
|
U nas pod pierzyną to tylko żywotne
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
A inwentarz to oczywiście na chacie z nami urzęduje
|
|
|
#10 |
![]() |
To chyba mam fart bo CRF1000 jest z 2018roku i bateria wciąż oryginał.
Stała nieodpalana w garażu przez 1,5mies i dziś od strzała odpaliła. Czy to możliwe że taki szajs teraz wsadzają do nowych moto ? Może jakieś zwarcie jest w instalacji i ciągle podbiera? Czy ten BMS nie powinien właśnie zabezpieczyc akumulator przed nadmiernym rozładowaniem ? Ostatnio edytowane przez Kaem : Wczoraj o 22:03 Powód: bateria |
|
|
|
![]() |
|
|