![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 91000
![]() Online: 2 tygodni 7 godz 17 min 38 s
|
![]()
Dzięki ... poszukam tego wątku.
Cytat:
Nie wiem czemu Turcy mieli by brać kaucję na pojazd który opuszcza ich kraj. 500 USD zwrotnej kaucji = grosze 2000zł 400 TR (turkish lira) = grosze 115zł. Chyba, że Turcy są gwarantem dla Irańczyków tego, że po wycieczce pojazd opuści teren Iranu. .. trochę bez sensu. Chociaż może to taka turecka forma CPD akceptowana przez Iran tylko że z mniejszą kaucją niż w Polsce. Poczekajmy na odpowiedz Turguta. Informacja ze strony PZMTRAVEL: https://www.pzmtravel.com.pl/dokumenty-celne.html Ważne informacje dotyczące wyjazdu do Iranu z dnia 7 stycznia 2020: 1. Czasowy import i ruch motocykli produkcji amerykańskiej jest zabroniony. 2. Czasowy import motocykli o pojemności silnika powyżej 250 CC jest dozwolony tylko w przypadku użytkowania go na określonych torach motocyklowych i wymaga uprzedniego pisemnego potwierdzenia z IR Ministerstwa Sportu i Młodzieży w Iranie. 3. Czasowy import samochodów o wysokiej wartości takich marek jak Porsche, Hummer, Maserati, Bugatti jest zakazany. Zakazany jest równiż czasowy import samochodów luksusowych oraz VIP. Czy ktoś był w Iranie po 7 stycznia 2020 ... ? .. bo nie wiem czy mam jechać Afryką czy Sachsem Madasem ![]() Ostatnio edytowane przez Novy : 13.12.2021 o 18:25 Powód: Połączenie postów |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mapa Iranu Garmin | Jan | GPS | 5 | 26.10.2015 22:58 |
Z Iranu? gdzie? i jak? | killjoy | Przygotowania do wyjazdów | 0 | 27.01.2015 16:22 |
Ukraina z niezarej. motocyklem - przekraczanie granicy | JarekAT | Przygotowania do wyjazdów | 17 | 27.05.2013 16:07 |
przekraczanie granicy na motocyklu | mckrzysiek | Przygotowania do wyjazdów | 6 | 27.07.2008 19:32 |